دسته‌بندی نشده

درباره ظروف گیاهی چه می‌دانید

ظروف یک بار مصرف گیاهی

امروزه همان‌طور که می‌دانید میزان مصرف ظروف گیاهی یک‌بارمصرف در دنیا رو به افزایش است. این ظروف در مراسم‌هایی گوناگونی مورد استفاده قرار میگیرد مانند عزاداری و یا جشن‌های تولد و اعیاد برای پذیرایی به جای استفاده از ظروف شیشه‌ای و یا چینی از ظروف گیاهی یک بار مصرف استفاده می‌شود. به دلیل  مصرف بیش از حد این ظروف تنوع آن‌ها در ایران و کشورهای دیگر نیز روز به روز بیشتر می‌شود، که برای تولید هر کدام از آنها مواد متفاوتی استفاده می‏شود. این نوع ظروف جایگزین خوبی برای نوع پلاستیکی آن می باشد.

ظروف یکبار مصرف گیاهی

 ظروف گیاهی از چه موادی درست می‌شود

بعضی از ظروف یک‌بارمصرف خاصیت ارتجاعی دارند و برخی از آن‌ها شکننده هستند، و به بعضی از آن‌ها می‌توان رنگ هم افزود. مواد اولیه تشکیل دهنده ظروف گیاهی معمولاً گرانول‌های گیاهی می‏باشد و هم‏چنین  از گندم، نشاسته، ذرت و یا سیب‌زمینی تولید می‌شوند. نشاسته‌ها بعد از جدا شدن از گیاه به گرانول‌های کوچک تبدیل می‌شوند. سپس با بهره بردن از بعضی خواص مواد پلاستیکی از آن‌ها برای تولید ظرف یک بار مصرف استفاده می‌شود، برای حالت ارتجاعی شدن ظروف گیاهی به آنها موم اضافه می کنند.

 

تا ظروف نرم شده تا بتوان آنها را به شکل‏های تبدیل کرد. با ما همراه باشید در ادامه مراحل ساخت ظروف گیاهی را برای شما شرح می‏دهیم.در دستگاه تزریق، گرانول مخصوص را وارد قالب می‌کنند، تا به اشکال مختلف تبدیل می‌کنند. سپس برای تهیه خمیرکاغذ برای تولید ظرف‌های گیاهی به کارخانه کاغذسازی انتقال پیدا می‌کنند. وزن ظروف گیاهی بسیار سبک است؛ اما با این حال به این که از کاغذ با چه ضخامتی درست می‌شود وابسته است و هیچ عدد دقیقی را نمی‌شود گفت.

 

مایکروویو و ظرف مناسب برای استفاده از آن

موج ساطع شده از دستگاه مایکروویو مولکول‌های آبی که در غذا هستند را به ارتعاش درمی‌آورد و باعث تولید گرما و در نتیجه پخت غذا و یا گرم‌شدن آن می‌شود. تقریبا بیشتر مواد غذایی را می‌توان در درون مایکروویو گرم کرد و یا پخت. همچنین برای یخ‌زدایی مواد غذایی فریز شده نیز می‌توان از مایکروویو استفاده کرد. حال به منظور استفاده از مایکروویو باید مواد غذایی را در درون ظرفی قرار دهیم و همه ظروف با جنس‌های مختلف قابل استفاده در مایکروویو نیستند.

ظروف یکبار مضرف گیاهی

مثلاً ظروف پلاستیکی بهتر است در مایکروویو استفاده نشوند. زیرا در اثر گرمایی که در داخل مایکروویو به ظرف منتقل می‌شود مواد مضر و سمی از آن‌ها خارج شده و به مواد غذایی وارد می‌شود. از این جهت استفاده از ظروف پلاستیکی توصیه نمی‌شود.بعضی از ظروف یک‌بارمصرف نیز به خصوص ظروف یک بار مصرف پلاستیکی دارای موادی هستند که قادر به تحمل دمای زیاد مواد غذایی نیستند و ممکن است در اثر گرما دچار تغییراتی شوند و یا ذوب شوند. بنابراین نمی توان از آن ها در مایکروویو استفاده کرد.

ظروف گیاهی و استفاده از آن‌ها در مایکروویو

با وجود مزایای زیاد ظروف گیاهی بیشتر مصرف‌کنندگان نمی‌دانند که آیا این ظروف قابلیت استفاده در مایکروویو را دارند یا نه؟ به گفتهٔ سازمان غذا و داروی آمریکا بعضی ظروف زیست تخریب قابلیت استفاده در مایکروویو را دارند و امواج به راحتی از آن‌ها عبور می‌کنند. ظرف‌های یکبار مصرف گیاهی موجود در بازار ایران از نشاسته ذرت درست می‌شود.

آن‌ها از محصولات زیست تخریب پذیراند که می‌توان از آن ها به منظور گرم کردن مواد غذایی در مایکروویو استفاده کرد در واقع آن‌ها با محیط زیست سازگار هستند و با گذشت زمان در طبیعت می‌توانند تجزیه شوند و مواد سمی یا مواد شیمیایی از آن‌ها در طبیعت به جا نمی‌ماند و به خاک آسیبی نمی‌رساند. ازآنجا که ظروف گیاهی مواد سمی ندارند به راحتی می‌توان از آن‌ها بدون هیچ نگرانی برای صرف چای، قهوه و یا غذای گرم نیز استفاده کرد.

بشقاب پلوخوری

پیاله۱۵۰سی‌سی

بستنی خوری یک‌بارمصرف

معایب ظروف گیاهی یک‌بارمصرف

هزینه زیاد تحقیق و توسعه: یافتن مناسب‌ترین فرمول برای ظروف گیاهی چیزی است که همواره کشورهای پیشرفته به دنبال آن بوده‌اند. تحقق این امر مستلزم صرف وقت و هزینهٔ زیادی از جمله هزینه ی تجهیزات آزمایشگاهی است که دولت‌ها متحمل می‌شوند. استفاده از زمین‌های زراعی فراوان: از آن جا که پایهٔ ظروف گیاهی ذرت یا گندم است به این منظور باید زمین‌های زراعی زیادی را برای کشت گندم و ذرت مورد نیاز برای تولید این ظروف به کار گرفت. ممکن است بخشی از این زمین‌ها برای مصارف دیگری قبلاً صرف می‌شدند که دیگر نمی‌توانند به آن منظور استفاده شوند. دورریز نبودن در آب‌های آزاد: از آن جا که ظروف گیاهی تجزیه‌پذیرند و در طبیعت به راحتی تجزیه می‌شوند.

ظروف یکبار مصرف گیاهی

ولی نمی‌توان آن‌ها را در آب‌های آزاد رها کرد. چون وزن سبکی دارند و روی آب باقی می‌مانند و در نتیجه تجزیه نمی‌شوند. در این مقاله با چگونگی تولید ظروف یک‌بارمصرف گیاهی آشنا شدید. مزایا و معایب استفاده از آن‌ها را نیز متوجه شدید. از این پس با آگاهی کامل می‌توانید از آن‌ها استفاده نمایید.در صورت نیاز به تهیه ظروف یک‌بارمصرف گیاهی می‌توانید به وب سایت صنایع تولیدی کاوشگران که تولیدکننده انواع ظروف یکبار مصرف می‌باشد مراجعه کنید و از طریق وب‌سایت ظریک‌بارمصرف خود را سفارش دهید.

 

همچنین می‌توانید جهت مشاوره خرید با کارشناسان فروش ارتباط برقرار نمایید تا به شما راهنمایی‌های لازم را ارائه دهند.ظروف گیاهی نوعی ظروف هستند که از مواد طبیعی و قابل‌تجزیه مانند نشاسته، سلولز، پشم گیاهی، پوست درخت، برگ، چوب و غیره ساخته می‌شوند. این ظروف دارای مزایایی مانند:

 

  • حفاظت از محیط‌زیست: ظروف گیاهی باعث کاهش تولید زباله و آلودگی محیط زیست نسبت به ظروف پلاستیکی و فلزی می‌شوند. این ظروف در محیط زیست به راحتی تخریب شده و به عنصرهای ساده تبدیل می‌شوند.
  • سلامت انسان: ظروف گیاهی باعث حفظ خصوصیات حسّی (طعم، رنگ، بو) و سلامت غذاها می‌شوند. این ظروف حاوی مواد شیمیایی خطرناک نبوده و با غذا تماس پیدا نمی‌کنند.
  • زیبایی و تنوع: ظروف گیاهی دارای شکل‌ها، رنگ‌ها، الگوها و بافت‌های

نتیجه‌گیری

در کشورهای پیشرفته نیز سعی بر آن است که به‌جای مواد شیمیایی و پلاستیکی از موادی که بر پایه گیاهان است برای تهیه ظرف‌های یک‌بارمصرف استفاده شود. این ظرف‌ها به‌راحتی در طبیعت تجزیه می‌شوند، هم چنین در برابر گرمای مواد غذایی و نور خورشید مقاومت بیشتری دارند و مواد مضر و سمی از آن‌ها به غذا منتقل نمی‌شود. علاوه بر اینها انرژی کمتری برای تولید این ظروف مصرف می‌شود و در برابر رطوبت نیز مقاومت بیشتری دارند. در آخر این که این ظروف با قرارگرفتن مواد غذایی در درونشان به‌راحتی شکسته نمی‌شوند. حال در این مقاله می‌خواهیم با تکنیکی که برای تولید این ظروف به کار می‌رود آشنا شویم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *